Lumea e un mare TikTok and I love it!

Desigur, poți să te uiți la videouri cu Vulpița și Viorel, sau la lip-sync-uri după aberațiile Danei Budeanu, poți să dansezi și tu pe manele sau să faci sport în niște pantaloni de trening gri semi mulați (sunt cei mai în vogă pe TikTok), în casă. Bine, pe TikTok poți face aproape orice, însă, așa cum spuneam în titlu, TikTok e fix ca lumea în care trăim. Și îmi place enorm asta.

M-au întrebat mulți prieteni ce caut pe TikTok, că e o aplicatie doar pentru puști, cocalari & prietenele lor. Și da, o bună parte din TikTok e fix așa. Dar spre deosebire de alte aplicați de socializare, TikTok e singura care mi-a arătat instantaneu că nu doar la noi sunt dansatoare siliconate și băieți cu lanțuri și mașini tunate, ci și la Londra, în Bangkok și în Chicago. Și că lumea asta a noastră e de fapt cam la fel, peste tot. Și e foarte important ce alegi tu să vezi din ea.

TikTok Ovidiu Muresanu

Iar aici vine cea de a doua mare calitate a TikTok, faptul că AI-ul care stă în spatele aplicației ăsteia apărute în China e atât de deștept încât îți arată , cam din secunda doi după ce ai început să dai like-uri sau să urmărești un anume gen de utilizatori, numai content pe care intuiește că vrei să îl vezi. Eu dacă prefer să mă uit la videouri cu locuri uimitoare din lume, la surferi, la băieți cu outfituri cool și la rețete de cocktailuri, păi numai aia îmi recomandă. Pentru că am uitat să vă zic (și aici vine a 3-a mare calitate a TikTok), aici vezi în feed videourile celor pe care îi urmărești deja, dar mai ai un feed, lângă el, doar cu recomandările pe care ți le face AI-ul suprem al TikTok. Și e super fain, că așa am ajuns să descopăr, și apoi să urmăresc oameni din Brazilia, din Norvegia, din Australia sau din Canada, și chiar să mă împrietenesc cu ei. Și e vorba de fotografi super buni, sau de împătimiți de călătorii sau de modă, la fel ca mine. Și așa cum i-am descoperit eu pe ei, și pe mine m-au găsit și au început să îmi aprecieze video-urile, oameni din toată lumea. Am aproape 250k de views la un video despre atracțiile turistice pe care le poți vizita gratuit în Madrid. Și peste 14 mii de like-uri. Asta în contextul în care am doar un pic peste zece mii de followers. Dar pe TikTok e o democrație a conținutului pe care nu am întâlnit-o altundeva. Dacă placi, ajungi repede în întreaga lume. Poți să primește shares dar se și poate interacționa cu tine imediat.  Se pot face duete cu video-ul tău sau se pot naște challenge-uri de la el.

TikTok Ovidiu Muresanu Cover

Cum vă spuneam, TikTok e la fel ca lumea asta mare în care trăim. Contează însă ce alegi să vezi din ea. Din fericire, pe TikTok îți dai seama în maxim 15 secunde dacă merită sau nu să vezi ceva. Pentru că doar atât are un video. Iar asta te prinde. Pentru că îți ia doar câteva minute ca să faci înconjurul lumii, să vezi ce nebunii se întâmpla la Ellen DeGeneres în show, cum se luptă cu plictiseala cei aflați în carantină în Germania, să admiri un apus de soare la Oceanul Indian, să râzi văzând niște rațe care par că fac înot sincron la Moscova, sau să o vezi pe Delia cum face lip-syncing. Iar în zilele astea în care avem nevoie de cât mai multe lucruri care să ne bine dispună în timp ce stăm închiși în case, TikTok chiar ne vine în ajutor. Plus că are o mulțime de mesaje de responsabilizare și de educare în prevenția extinderii epidemiei cu noul coronavirus. Care, așa cum spuneam, ajung urgent la milioane și milioane de utilizatori. Uite, ieri am postat un video despre România, și am deja peste 10k like-uri și peste 200k views. Și cam 300 de comentarii. În 24 de ore. E WOW, nu?

În România sunt deja peste 3 milioane de conturi de TikTok. Tu ce mai aștepți?

 

LOve,

O.