HellO, WOrld!

 

WOW, au trecut deja doua saptamani de cand plecam sa ma reintalnesc cu Clujul, iar eu tot nu am apucat sa va povestesc despre motivul principal pentru care am revenit, dupa atata timp, in orasul meu de suflet. Da, desi am atatea legaturi cu Clujul, anul acesta a fost pentru prima data cand am participat la GALA UAD, evenimentul care celebreaza absolventii Universitatii de Arta si Design. De cativa ani se tot vorbeste de scoala de moda de la Cluj, care a facut valuri prin revistele de moda, colectiile tinerilor coordonati de catre Prof.Univ.dr. Elena Basso Stanescu si de Lect.Univ.dr.Lucian Broscatean aparand in nenumarate shootinguri din Elle, Harper’s Bazaar si pe cele mai cunoscute bloguri de moda de la noi. Cumva, UAD Cluj-Napoca a reusit sa ne redea speranta in viitorul modei romanesti, iar asta s-a vazut cel mai bine anul asta, cand la evenimentul organizat la Sala Polivalenta s-au reunit sute de invitati, din care o buna parte venisera chiar de la Bucuresti. Printre care m-am aflat si eu, curios sa vad cele 25 de colectii selectate pentru a fi prezentate pe podium – 15 apartinand absolvenitilor de la Licenta, iar 10, masteranzilor UAD.

Cel mai tare m-a bucurat sa vad ca in colectiile din acest an si-au facut loc, din nou, outfituri pentru barbati. Am selectat mai jos cele care mi-au placut cel mai mult. Am avut parte de  culoare, dar si de multe outfituri alb/negru, de volume atent studiate, combinatii inedite de materiale, de tinute care au adus umorul pe podium, dar, mai ales, de multe piese pe care le-as purta cu mare placere.

11230735_1098156780211707_6095922708721675808_o

Ancuta Sarca

Sorana Barb

Nadejda Iacubina

Nadejda Iacubina

Maria Leordean

Anca Zaharia

Alina Timar

Imaginile de mai sus le-am selectat (de sus in jos) din colectiile: “Eleganza”, semnata de Ancuta Sarca, “Asphalt”, de Sorana Barb, “Marita-ma mama”, de Nadejda Iacubina, “Calatorie spre centrul inimii”, de Ana Maria Leordean, “Norma/Daedal”, de Anca Zaharia si “Doppelganger”, de Alina Timar.

Evident insa ca in Gala UAD au dominat totusi colectiile pentru femei, care s-au remarcat prin atentia la detalii, mesaje bine definite si linii care corespund perfect trendurilor prezentate in saptamana modei de la Londra sau New York. Unele dintre acestea au fost atat de bune incat nu as fi spus ca ma aflu in fata unor creatii ale unor proaspat absolventi ai unei scoli de moda, ci ar fi putut rivaliza usor cu colectii ale unor designeri consacrati. Gasiti mai jos, favoritele mele, colectii care de altfel s-au ales si cu cele mai multe premii la finalul Galei UAD.

Andreea Castrase

Andreea Castrase

Bianca Negrea

Alina Morar

E vorba de colectia Andreei Castrase – “Rites of Passage”, “Fuse”, colectia Biancai Negrea si “Fara numar”, semnata de Alina Morar.

Ovidiu Buta, Ioana Ulmeanu, Ana Moriodan, Robert Ratiu

Ovidiu Buta, Ioana Ulmeanu (Elle), Ana Morodan, Robert Ratiu (Beau Monde)

 

Liliana Bulgac & Andrei Iovu

Liliana Bulgac si Andrei Iovu (Harper’s Bazaar)

 

Ana Morodan

Ana Morodan

 

Ovidiu Muresanu UAD Gala 2015

Eu am purtat o camasa a brandului clujean Constantine Renakossy, ale caror creatii le puteti gasi pe site-ul Molecule-F.

Nu puteam sa nu postez si o fotografie cu Lucian Broscatean, sufletul acestei Gale. Am ales imaginea superba realizata de Mihail Onaca, chiar in timpul evenimentului, ce l-a suprins pe Lucian in timp ce coordona de sus organzizarea prezentarii colectiilor.

Lucian Broscatean

Si pentru ca UAD Gala este o celebrare a modei, ea nu se putea incheia altfel decat cu o petrecere la care am fost invitati imediat dupa terminarea prezentarii celor 25 de colectii in Sala Polivalenta din Cluj. Asa ca am urcat pe acoperisul cladirii, unde ne astepta echipa revistei Beau Monde, organizatorii unei minunate petreceri. Eu, cel putin, m-am simtit excelent, mai ales ca dupa cateva zile de potop, in seara respectiva cerul se inseninase, astfel incat ne-am putut bucura la maxim de rooftop party-ul Beau Monde. Beau Monde

Beau Monde

Dupa o seara asa minunata, acum nu imi ramane decat sa astept pana anul viitor, cand sunt sigur ca voi avea parte si de mai multe surprize din partea organizatorilor Galei UAD. Sunt niste oameni asa de faini,  incat nu ma mira ca au reusit sa transforme acest proiect al unor absolventi de facultate intr-unul din cele mai titrate evenimente de moda din tara. Felicitari! Ne vedem in 2016!

LOve,

O.

Fotografii: Vlad Petrut (cover), GALA UAD si Beau Monde.

Mai multe informatii si imagini de la Gala UAD 2015 gasiti pe pagina lor oficiala de Facebook.