“Ninna nanna marinare
‘Ngopp a varca, miezo o mare
Lo te parl e nun respunn
Te si perze miez o suonn…” (Ninna Nanna – Pink Martini)

 

HellO, WOrld!

 

Intrebarea e oarecum retorica, pentru ca toata lumea stie ca Italia cea adevarata o poti gasi doar in piete, asa cum Sicilia o poti cunoaste cel mai bine vizitand o piata plina de pescari mandri, ce isi expun prada pe tarabe la primele ore ale diminetii. E o experienta ce nu prea poate fi povestita in cuvinte, dar imaginile suprinse de Alloch cred ca o sa va spuna mai multe despre faimoasa piata a pescarilor din Catania. E unul din locurile pe care nu trebuie sa le ratati daca ajungeti in Sicilia, pe langa recomandarile pe care vi la facusem AICI.

Sicilia Ovidiu Muresanu

Sicilia Ovidiu Muresanu

Sicilia Ovidiu Muresanu

IMG_1733_Facetune_23-04-2022-00-03-06

Sicilia Ovidiu Muresanu

Sicilia Ovidiu Muresanu

Piata de peste din Catania se afla chiar la doi pasi de Piata Domului, ascunsa de fantana Amenano, ce isi ia numele de la raul subteran ce traverseaza orasul si pe care il puteti zari doar aici. Oricum, daca ajungeti in oricare dimineata aici (mai putin in zilele de duminica, cand piata este inchisa), veti auzi un zumzet. Sunt vocile pescarilor ce striga dupa cumparatori, laudandu-si marfa in stilul caracteristic italian. Surpinzator pentru mine a fost ca mirosul de peste nu era atat de puternic cum ma asteptam intr-un loc in care vezi de la ton urias, la caracatite, crustacee si pesti de toate felurile. Poate si pentru ca era foarte devreme si inca era racoare, dar tocmai de aceea va recomand sa vizitati piata de peste din Catania la prima ora. E o experienta extraordinara, iar pescarii sunt foarte, foarte prietenosi, si o sa va intelegeti foarte bine cu ei prin semne. Doar sunteti in Italia 🙂 Ce poate fi mai autentic de atat?

Asa ca o sa inchei tot cu cateva versuri din melodia Ninna Nanna, interpretata de Pink Martini in melodioasa limba napoletana, ce vorbeste despre marinari si sirenele ce se indragostesc de ei:

Ninna nanna marinare
Tu si bell comme o’ mare
A vote calm, senza creste
A vote tutta na’ tempesta
Ma tu suonn d’ate cose
E chissa se t’arricuord
Che tra a luna e mieze e stelle
Lo t’aspette a braccia aperte

 

LOve,

O.

Photography: Alloch Abdullah
Hair Style: Robert Both Studio  

Outfit: COS SS22 Outfit, Fendi sunglasses, Emporio Armani shoes.