Toata nebunia asta starnita de scorul incredibil obtinut de Germania in fata Braziliei mi-a amintit de primul Campionat Mondial pe care l-am vazut live. Se intampla in 1990, eram destul de mic, insa la acea editie Romania era prezenta dupa o pauza de cateva zeci de ani. Noi toti fredonam melodia Un’Estate Italiana, cantata de Gianna Nannini si Edoardo Benatto, si cred ca a fost chiar  magica vara in care echipa antrenata de Emeric Ienei a facut egal cu Argentina si a ajuns in optimile Campionatului Mondial. Era multa bucurie pe strazi, lumea traia la maxim fiecare meci si poate, pentru ca eram copil, simteam ca asta ne facea pe toti mai frumosi si mai buni.

I wear an Emporio Armani outfit (shirt, trousers & shoes), Illesteva sunglasses

De atunci au trecut 25 de ani, nationala Romaniei a mai participat la 2 Campionate Mondiale, a ajuns si in sferturi in 1994, dar din 2000 s-a lasat linistea. Nu ne-am mai calificat, stam doar pe margine si deplangem soarta brazilienilor executati cu un scor incredibil de nemti, facem glume sau ne entuziasmam in fata unor meciuri spectaculoase, dar magia a disparut. Si tare as vrea sa se intoarca cumva, sa traim o vara ca in ’90, cand ne bucuram de golurile lui Balint si Lacatus si fredonam cu totii:

“Notti magiche, inseguendo un goal,
sotto il cielo di un’estate italiana”

Tocmai de aceea am ales sa port azi un total outfit Made in Italy, cu camasa gri din piele perforata si pantalonii albi Emporio Armani, din colectia de vara 2014. Ochelarii de soare sunt Illesteva Leonard, iar pantofii, absolut geniali, sunt tot Emporio Armani.

Arrivederci!

 Photography:  Serban Gheorghiu 
Hair Style: Robert Both Studio