HellO, WOrld!

 

In fiecare an am parte de cateva surprize senzationale atunci cand urmaresc colectiile tinerilor absolventi ai facultatilor de moda si design, care ma fac sa ma gandesc cu destul de mult optimism la viitorul acestei industrii creative in Romania. Ce mi se pare fascinant este ca in ultimii doi ani mi-au atras cel mai mult atentia niste colectii inspirate din portul traditional si/sau de mituri si legende populare. Eu nefiind dealtfel un mare fan al acestui tip de port, ca sa zic asa, pentru ca ma stiti, aleg de obicei tinute clasice “with a twist”, sau mai edgy. Si cu toate astea nu am putut sa nu aplaud anul asta pe scena Galei MDVTM colectia semnata de Gabriela Babos – “Vineri 13”. Mi s-a parut atat de cool conceptul si modul in care a fost prezentat incat abia am asteptat sa o felicit pe Gabriela dupa evenimentul de la Timisoara despre care am scris AICI.

Si din fericire, apoi i-am revazut colectia si in selectia de la Feeric Fashion Week de la Sibiu (unde, de altfel, a si fost premiata), iar cel mai recent am admirat-o pe catwalk la Arad Fashion Days. Casandra m-a fotografiat pe niste mormane de piatra in jacheta asta WOW pe care Gabriela Baboș a realizat-o intr-o singura zi, chiar acolo, in timp ce astepta sa inceapa prezentarile de moda.

Ovidiu Muresanu Gabriela Babos

Ovidiu Muresanu Gabriela Babos 2

Ovidiu Muresanu Gabriela Babos 4

Ovidiu Muresanu Gabriela Babos 3

Ovidiu Muresanu Gabriela Babos 1

Eu sper sa vad piese din colectia Gabrielei in cat mai multe editoriale de moda, pentru ca sunt spectaculoase. Si evident, abia astept urmatoarele ei colectii, pentru ca Gabriela chiar are o creativitate extraordinara, stapanind in acelasi timp foarte bine ideea pe care vrea sa o aduca inaintea publicului. Oricum ar fi, e clar ca acest “Vineri 13” nu a fost deloc cu ghinion pentru Gabriela Baboș. Sunt curios ce urmeaza?

Fotografia din deschidere e din backstage de la Arad Fashion Days si e realizata de Sebastian Roșu Ciobanu.

LOve,

O.

 

Photography: Casandra Contora
Hair Style: Robert Both Studio  

Outfit: Gabriela Baboș jacket, Topman jeans, Converse shoes, Illesteva sunnies, vintage belt “curea de pionier”