HellO, WOrld!

Imagineaza-ti un taram marginit de munti intr-o parte si de o mare turcoaz in cealalta parte, unde se aude o muzica linistitoare tot timpul, piscinele sunt incalzite si sclipesc in soare, iar tie ti se indeplineste orice dorinta. Sincer, cam asta ar fi imaginea mea despre Paradis. Si nu mi-as fi imaginat ca exista un astfel de loc in realitate. Asta pana am aterizat in Antalya si m-am cazat la Phaselis Bay.

Phaselis Bay Pool

Ovidiu Muresanu Phaselis Bay 6

Am ajuns din nou in Antalya, dar de data aceasta la invitatia Ministerului Turismului din Turcia, ce mi-a oferit cateva zile extraordinare in aceasta regiune atat de incantatoare si de iubita de turistii nu doar din Romania, dar din toata lumea. Si cumva e de inteles, atata timp cat Turcia este pe locul 3 in lume ca numar de plaje certificate cu Blue Flag, avand un total de 519 astfel de plaje. Iar multe dintre ele se afla chiar in Antalya, la Marea Mediterana. Despre plajele si hotelurile din aceasta regiune puteti afla mai multe de pe site-ul oficial GoTurkiye 

Phaselis Bay Room

Phaselis Bay View

Dar sa revin totusi la locul paradisiac in care am fost cazat. Phaselis Bay este un hotel de 5 stele, aproape de Kemer, care ofera tot ce si-ar putea dori un turist aflat in vacanta pe litoralul Mediteranei. Spatiile sunt generoase si amenajate cu foarte mult bun gust, restaurantele sunt deservite de cei mai buni chefs, are o galerie de shopping, o gradina minunata si un SPA extraordinar, despre care o sa va povestesc un pic mai tarziu. Camerele au toate vedere spre plaja si spre muntii din departare, baile sunt si ele uriase, iar paturile foarte confortabile. Insa supremul lux aici mi s-a parut faptul ca fiecarui oaspete cazat aici i se asigura un asistent personal. Un fel de serviciu de concierge, insa dus la cu totul alt nivel. Stiam deja ca turcii chiar stiu sa faca turism la cele mai inalte standarde, insa la Phaselis Bay te simti chiar ca in Paradis. E adevarat ca si preturile sunt pe masura, o camera de hotel aici avand pretul peste 500 Euro/noapte, iar in sezon trece bine de 1000 de Euro pe noapte. Am verificat acum pe Booking, iar pentru un sejur de 6 nopti, in perioada care sa includa si vacanta de 1 mai, pretul cel mai mic ar fi de aproximativ 2900 Euro. Asta pentru o camera normala, insa daca va doriti una Deluxe, cu vedere la mare, pretul este de aproximativ 4000 Euro, pentru aceeasi perioada, pentru doua persoane. E adevarat ca in acest pret ai totul inclus (mai putin sedintele de terapie de la SPA, care se platesc separat), iar serviciile sunt, asa cum spuneam, incredibile! Asa ca nu e de mirare ca hotelul este fully booked in sezon, si foarte greu se mai gaseste o camera disponibila. Pentru mai multe detalii despre acest hotel, intrati pe site-ul lor, AICI.

Ovidiu Muresanu Phaselis Bay 7

Phaselis Bay Lobby

Phaselis Bay Breakfast

Ovidiu Muresanu Phaselis Bay 1

Ovidiu Muresanu Phaselis Bay 5

Asa cum v-am promis, o sa va spun si cateva cuvinte despre SPA-ul Phaselis Bay, intitulat Aliva. Pentru ca avusesem o zi plina, in care vizitasem multe obiective din aceasta zona deosebita a Turciei, imi doream sa ma relaxez si sa imi incarc bateriile pentru o noua zi. De aceea l-am rugat pe Aniil, asistentul meu personal, sa imi faca o programare pentru o sedinta de masaj, in dimineata zilei urmatoare. Si uite asa m-am prezentat, inainte de micul dejun, la intrarea in SPA, unde eram asteptat de receptionerele care mi-au facut un mic tur al acestui loc amenajat, la fel ca si hotelul, cu foarte mult bun gust. Camere de relaxare, piscina incalzita, saune uscate, saune umede, bazine cu apa calda, dar si unele cu apa ca gheata, toate pregatite pentru oaspetii dornici de relaxare si rasfat in acest loc. Pentru ca imi doream un masaj traditional, l-am ales pe cel cu spuma, pe care il mai incercasem si in Istanbul, la faimosul hammam Cemberlitas. Dar SPA-ul Aliva are nenumarate tratamente si variante de masaj, pe care puteti sa le descoperiti AICI. Eu pot doar sa va spun ca cele 50 de minute au trecut pe nesimtite, si chiar va recomand acest tip de masaj daca vreti doar sa va relaxati. Ceea ce eu am facut, cu prisosinta. Costul a fost de 70 de Euro, dar eu consider ca merita fiecare cent.

Phaselis Bay Pool 1

Phaselis Bay SPA

Phaselis Bay SPA 1

Phaselis Bay Massage

Si acum, ca m-am relaxat, o sa trec la alt tip de rasfat incercat la Phaselis Bay, si anume la cel gastronomic. Pentru ca gazdele noastre chiar au facut totul pentru ca noi sa ne simtim extraordinar la acest hotel. In primul rand, ca breakfasturile erau ceva de neimaginat, doar cand ma gandesc la barurile cu branzeturi, cu fructe sau la cel cu dulceturi si deja mi se face teribil de dor! Nu mai zic de toate minunile patiseriei locale si internationale, cu care puteai sa te delectezi la cafea. Iar daca asa incepea ziua, seara se incheia cu o cina la unul din restaurantele de fine dining ale hotelului. Unde iarasi aveam parte de regaluri pentru papilele noastre gustative. Trebuie doar sa va uitati la fotografiile de mai jos, si sigur o sa vi se faca pofta.

Ovidiu Muresanu Phaselis Bay 8

Dinner Phaselis Bay 4

Dinner Phaselis Bay 3

Dinner Phaselis Bay 5

Dinner Phaselis Bay 1

Dinner Phaselis Bay

Dinner Phaselis Bay 2

Insa despre toata experienta gastronomica din Antalya o sa va povestesc intr-o alta postare, pentru ca a fost WOW! Oricum, intreaga Turcie este minunata la acest capitol, iar bucataria lor mi se pare incredibila.

Dar nu puteam sa inchei prezentarea acestui Paradis fara a va mentiona ca hotelul Phaselis Bay dispune si de vile private pentru oaspetii sai, tot pe acelasi domeniu marginit de paduri si de mare. Iar daca va doriti mai multa intimitate, vreti o vacanta cu prietenii si familia in care sa nu fiti deranjati de nimeni, aceste vile dotate cu piscina proprie, un living generos si doua sau trei dormitoare, ar putea fi alegerea ideala. Arata minunat, nu-i asa? Puteti verifica detaliile pe site-ul hotelului, daca cumva va tenteaza o astfel de vacanta.

Ovidiu Muresanu Phaselis Bay 2

Facetune_27-03-2023-19-31-48

Ovidiu Muresanu Phaselis Bay 10

Ovidiu Muresanu Phaselis Bay

De altfel, cred ca oricine viseaza la o astfel de vacanta perfecta. Si pana sa ajung la Phaselis Bay nici nu-mi imaginam ca asa ceva chiar exista. Pentru ca locul e ireal de frumos, iar angajatii de aici chiar stiu sa te faca sa te simti ca un oaspete respectat si caruia trebuie sa i se ofere tot ceea ce isi doreste. Eu m-am simtit atat de bine incat m-as intoarce si maine la Phaselis Bay, sincer. Cine mai vine cu mine?

PS Daca va tenteaza si o scurta vacanta la Istanbul, pentru shopping, gasiti AICI cele mai bune recomandari.

LOve,

O.