HellO, WOrld!

 

Mi-am dat seama de ceva vreme ca noi, oamenii mari, ne simtim cel mai bine tot atunci cand o dam in mintea copiilor. Si asta mi s-a reconfirmat recent, cand am ajuns pe Taramul Legendelor din Antalya, faimosul parc tematic “The Land of Legends” care e un fel de replica, la scara mai mica, a faimosului “Disneyland“. Evident, si acesta are un castel care ii uimeste pe vizitatori, ce sosesc aici cu milioanele in fiecare an, pentru ca locul, desi pare unul destinat distractiilor copilaresti, are un mare lipici la oamenii mari. Si nici nu ar avea cum sa fie altfel, cand aici intri intr-un taram vrajit, unde te tenteaza nu doar bomboane si acadele, dar si rollercoastere spectaculoase, experiente magice, spectacole de dans si acvatice, cinematograf 5 D si o multime de decoruri de poveste.

Ovidiu Muresanu Land Of Legends

The Land of Legends

The Land of Legends 1

Complexul, care include hoteluri si parcul de distractii, e amplasat in apropiere de Belek, si ocupa o suprafata uriasa, asa ca fiti siguri ca intr-o singura zi nu aveti cum sa va plictisiti aici. Desigur, puteti sa va cazati chiar la Kingdom Hotel, ca sa aveti parte de o experienta completa, sau puteti veni doar in vizita la cel mai mare parc de distractii din Antalya. Pretul biletului/adult/zi este de 50 de dolari, dar daca vreti sa va luati permis de Fast Track si sa nu  mai asteptati la cozi, atunci mai scoateti din buzunar inca 16 dolari de persoana. Programul este de la 10 dimineata pana la 5 sau 6 seara, in functie de sezon, iar in parc gasiti si o multime de restaurante unde puteti sa luati pranzul, in cazul in care vi se face foame dupa atatea aventuri.

The Land of Legends 2

Ovidiu Muresanu Land of Legends 1

The Land of Legends 3

Ovidiu Muresanu Land of Legends 3

Eu am profitat de vizita aici ca sa merg la Nemo, restaurantul construit in jurul unui acvariu urias, si unde chiar simti ca iei masa in mijlocul oceanului. De altfel, la Nemo am savurat si cel mai bun preparat din peste pe care l-am incercat in Turcia, asa ca vi-l recomand nu doar pentru aspectul inedit, dar si pentru bucataria delicioasa. Dar despre bunatatile pe care le-am incercat in Antalya o sa revin cu o postare separata. Pana atunci insa, va mai dau cateva detalii despre The Land of Legends.

Nemo Restaurant

Desert Nemo Restaurant

Desi nu sunt mare fan al rollercoasterelor, nu am putut sa ma abtin si am incercat doua dintre ele. In plus, am fost “pilot de avion” in Sky Fighter, ceea ce mi-a placut tare mult! V-am zis ca nu ai cum sa te plictisesti aici! Mai ales daca intri si la Aqua Land, unde poti inota cu delfinii, sau sa te uiti la spectacole acvatice, poti sa te dai in nenumarate tobogane cu apa sau sa interactionezi cu rechini. Totul e ca intr-o poveste la The Land of Legends, si la asta contribuie si paradele din parc sau de pe canalele ce te fac sa te simti ca intr-o mica Venetie.

Ovidiu Muresanu Land of Legends 2

Sincer, eu nu as rata o vizita la The Land of Legends daca as ajunge in Antalya, pentru ca, indiferent daca mergeti impreuna cu copii sau nu, tot o sa va simtiti de varsta lor. Si asta e cel mai minunat lucru care ti s-ar putea intrampla intr-o vacanta, nu?

 

 

 

LOve,

O.