“Suferinta este modalitatea prin care existam, pentru ca numai datorita ei suntem constienti de faptul ca existam.” (Oscar Wilde)

HellO, World!

Astazi o sa va povestesc despre cea mai depresiva vacanta din viata mea. Vacanta depresiva, o sa va intrebati? Ce e aia?
Ei bine, e fix vacanta aia pe care ai planificat-o cu luni inainte, ca o surpriza pentru jumatatea ta  Insa ea se duce naibii. Nu vacanta, ci relatia, chiar cu o saptamana inainte de a decola avionul. De ce? Asta habar nu am nici acum, stiu doar ca luasem bilete de avion pentru Venetia undeva prin luna August si rezervasem o camera prin Booking.com la un hotel foarte dragut plasat fix in Piata San Marco, cam tot atunci. O rezervare fara posibilitate de anulare, pentru ca, nu-i asa, cum mi-as fi putut imagina ca cineva ar putea da cu piciorul la asa un cadou frumos de ziua sa? Ei bine, life sucks,and shit happens. Big time!
Si cum nu aveam chef sa arunc banii investiti in Canale Grande, am decis sa plec singur. Pentru prima data la Venetia, in orasul iubirii. Singur cuc, in Noiembrie. Va spun eu, Moarte la Venetia e o carte teribil de comica fata de starea mea de spirit din acele momente.

Asa ca, daca cineva, cumva, mai are norocul meu, am pregatit un mic ghid de intrebuintare al Venetiei pentru depresivi.

Ce poti face la Venetia, daca esti singur si deceptionat in dragoste:

1. nu te arunca in Canal Grande. De fapt, nu te arunca in niciun canal. Puteai sa faci asta si acasa, dar nu merita sa te omori pentru nimeni. Iti spun eu.
2. nu incerca sa iei masa la vreun restaurant sau la o terasa. Mai ales daca este vorba de cina, pentru ca o sa-ti vina sa vomiti. Sau sa-ti tai venele. Venetia e orasul iubirii, iar toate mesele sunt ocupate cu cupluri care se giugiulesc si se pipaie si sa pupa mai ceva ca porumbeii din San Marco. Daca ti se face foame, intra la Burger King. E mai ieftin si mai putin periculos.
3. Bea prosecco. In cantitati industriale, daca se poate. Asta o sa te faca sa uiti ce ti s-a intamplat. Locul meu preferat a fost un bar dintr-o piateta mica de langa Rialto, unde puteai sa bei cot la cot cu localnici si cu alti turisti alcoolici, pana tarziu in noapte. Nu-mi mai amintesc numele barului (evident, dah!), insa il gasesti sigur, undeva pe partea dreapta, dupa ce treci podul, venind dinspre San Marco. Daca vii din directia opusa, lucrurile stau fix pe dos. Te lamuresti mai usor daca dai click pe RedAdvisor.com .
4. Viziteaza tot ce poti vizita – biserici, palatul Dogilor, basilica San Marco. Orice iti poate tine mintea ocupata si te obliga sa iti retii lacrimile sau suspinele, pentru ca nu e frumos sa plangi in public. Asteapta macar  pana o sa ajungi pe Puntea Suspinelor, pe care o sa o traversezi cand vizitezi Palatul Dogilor.
5. Nu merge la Lido pe plaja si nici nu vizita Murano si Burano, Sunt locuri care o sa-ti aminteasca de momente fericite din trecutul tau alaturi de fiinta ce ti-a distrus vacanta, iar asta nu o sa-ti faca bine deloc. Oricum e scump. Ramai in Venetia si bea prosecco. Cin cin!

Stai pe aproape. Ghidul nu se termina aici.

Arrivederci!