HellO, WOrld!

 

Cred ca v-am spus-o deja de N ori, dar cel mai mult si mai mult imi plac inceputurile de toamna in Bucuresti. Zilele au o lumina speciala, serile se intind peste oras ca o untul e o felie de paine, iar toata lumea, cu bateriile incarcate dupa vacante, cauta locuri care se le aminteasca de vara ce ar fi vrut sa nu se fi terminat asa de repede. Si din fericire, uite ca au aparut o multime de astfel de “oaze” in Bucuresti. Uite aici preferatele mele: incepe cu o cafea geniala la BOB Coffee Lab, mergi apoi la Nuba Cafe, in Dorobanti, pentru un brunch delicios, plimba-te prin centrul Bucurestiului si fa un popas la Point, iar seara inchei-o la Linea/Closer to the Moon. Cu un Russian Mule in mana si inconjurat de prieteni. Ca in vacanta.

 

Linea – Closer To The Moon

A fost clar, vedeta verii. Terasa de pe magazinul Victoria a devenit magnetul serilor de weekend pentru sute si sute de indragostiti de muzica buna, cocktailuri geniale si mai ales de un view de poveste. Linea are toate ingredientele astea, asa ca sper sa avem parte de un Septembrie cat mai bland, astfel incat sa ne revedem acolo, pe acoperisul cel mai frumos din centrul Bucurestiului.

Linea

Linea Ovidiu Muresanu

Ovidiu Muresanu Linea

Ovidiu Muresanu Linea

Incercati neaparat un Russian Mule sau un Hugo Spritz. Iar daca vi se face foame, sa stiti ca meniul e delicios! Insa ce sunt sigur ca nu o sa ratati la Linea sunt fotografiile cu panorama senzationala asupra centrului Bucurestiului. Si desigur, poza cu “To The Moon And Back”, inscrisul luminos ce te asteapta in holul de la intrare. Uite, asculta ASTA si apoi suna-ti prietenii ca sa va intalniti diseara la Linea. O sa va placa, promit! Gasiti mai multe despre program si meniul lor AICI.

BOB Coffee Lab

Cine nu-si doreste sa bea o cafea buna dimineata (ma rog, in afara de cei care nu beau cafea deloc)? Eu nu stiu pe nimeni, asa ca sper sa va fac acum o super bucurie, pentru ca am gasit locul cu cea mai buuuna cafea din oras! Se numeste BOB Coffee Lab si este deschis recent chiar in piata Charles de Gaulle. Are si o poveste super simpatica, ce se invarte in jurul cozii (ma rog, de fapt in jurul nasului) lui BOB, cainele ce reprezinta mascota locului. Iar BOB are un simt al mirosului super dezvoltat, asa ca si cafeaua de aici este cel mai bine prajita, are aroma perfecta si in plus, toate ingredientele ce o compun sunt 100% naturale. Laptele de migdale e facut in casa, cel de vaca vine direct de la o ferma bio, iar cafeaua, oooh, cafeaua, este prajita tot la BOB, intr-o masinarie pe care o poti admira printr-un hublou din peretele cafenelei.

Ovidiu Muresanu Bob

BOB Ovidiu Muresanu

Unde9

Pe Alex, Campion Mondial in 2016 in arta prajirii cafelei, il gasiti la BOB

 

Unde Ovidiu Muresanu

Trofeele echipei BOB Coffee Lab

 

Unde8

Daca v-am convins, da-ti o fuga pana in Charles de Gaulle. E deschis de dimineata de la 7 pana seara tarziu. Mai multe aflati de AICI.

Point Art Hub

Art Hub? Da, chiar asa! La Point, unul din locurile mele dragi din Bucuresti, nu numai ca poti sa-ti bei cafeaua, sa savurezi un cocktail sau sa mananci o salata cu piept de rata si portocale, dar poti lua parte la o multime de acte artistice. La etaj au loc reprezentatii de teatru (piesele puse in scena aici sunt foarte curoajoase, repertoriul fiind deosebit de actual, iar actorii, buni de tot), la subsol au loc deseori vernisaje, asa ca intregul Point este mai mult despre arta decat despre mancare sau bautura. Si totusi, daca esti in cautarea unui loc unde sa te simti bine si unde sa ai sansa sa dai nas in nas cu actorii si artistii tinerei generatii, trebuie neaparat sa mergi la Point. E chiar in buricul targului, la doi pasi de Piata Lahovary, in vila cu graffiti-ul celebru de pe strada Eremia Grigorescu.

Unde Ovidiu Muresanu

Unde4

Unde3

Eu sper sa reusesc cat de repede sa ajung sa vad acolo Hedwig & Angry Inch, cu Istvan Teglas si Razvan Krem Alexe, sau spectacolul ce a deschis stagiunea de anul acesta: “P.A.R.T.Y.”, in regia Ancai Maria Colteanu. Despre programul spectacolelor aflati mai multe de pe pagina de Facebook a POINT.

Nuba Cafe

Cafeneaua/bistro plasata chiar in epicentrul Dorobantiului a devenit preferata mea din zona, pentru ca are un aer foarte relaxat. E un loc colorat, care sunt sigur ca si la iarna tot cu gandul la vacanta estivala o sa ma duca, asa ca o sa ma vedeti tot mai des pe la Nuba Cafe. Chiar daca beau o cafea, savurez un desert sau un brunch delicios, locul asta ma relaxeaza maxim, pentru ca ma duce cu gandul la o combinatie de Provence cu New York, ce ma face a ma simt instantaneu ca in vacanta. Daca nu ati ajuns inca aici, eu va indemn sa incercati experienta asta. Au cel mai bun mic dejun/brunch din oras!

Unde14

Unde

Unde 33

 Daca va tenteaza, gasiti AICI programul Nuba Cafe. Enjoy!

 

LOve,

O.