“The most important things in life aren’t things.”

 

HellO, WOrld!

 

Sau asa ar trebui sa fie, dar stim cu totii ca abia mai avem timp sa respiram si majoritatea suntem cu nervii intansi la maxim si cu adrenalina la cer. Pentru ca apropierea Craciunului s-a transformat intr-o goana isterica din care nu mai intelegem nimic. Stam cu orele in trafic, la cozi, in mall-uri, pentru ca ne dorim ca si Craciunul care se apropie sa fie perfect. Dar frumusetea Craciunului sta tocmai in bucuria aia de a fi impreuna. I-am intrebat pe prietenii mei de pe Instagram ce isi doresc de Craciun, iar marea majoritate mi-au spus ca isi doresc chestii imateriale: dragoste, sanatate, sa fie impreuna cu familia, sau cu jumatatea, in seara de Ajun, langa brad. O imbratisare sau un sarut de la cineva drag. Atat.

Ovidiu Muresanu Craciun 7

Ovidiu Muresanu Craciun 4

Ovidiu Muresanu Craciun

Ovidiu Muresanu Craciun 8

Ovidiu Muresanu Craciun 2

Ovidiu Muresanu Craciun 3

Si atunci hai sa nu mai alergam asa, ca niste dementi, prin oras. Sa lasam bucuria Craciunului care se apropie sa ne faca mai buni. Si sa facem niste daruri care cu adevarat sa conteze, poate pentru niste oameni pe care nu-i cunoastem, dar carora le putem face un mare bine. Sunt gesturi pentru care nici macar nu trebuie sa iesim din casa sau din birou, nu trebuie sa stam in trafic sau la cozi, dar care pot ajuta alti oameni si niste echipe inimoase sa duca la capat niste proiecte absolut senzationale:

  • Sunt sigur ca ati auzit de spitalul de oncologie pentru copii, ridicat in Bucuresti numai din donatii. E un proiect urias, pornit de doua femei senzationale si care ne arata ca se poate. Dar au nevoie si de sprijinul vostru. Puteti sa ii ajutati si voi pe cei de la Daruieste Viata donand doar 2 euro/luna (adica 10 lei), trimitand mesajul SPITAL la 8844. Sau daca va simtiti generosi, puteti dona 4 euro/lunar (se vor regasi in factura de telefonie mobila), trimitand SPITAL la numarul 8864. Pana acum au reusit sa stranga mai bine de 2 milioane de Euro din SMS-uri. Dar au nevoie de minim 16 milioane pentru a finaliza spitalul. Mai multe detalii despre proiect puteti afla de pe site-ul Daruieste Viata. Iar daca sunteti reprezentantii unor companii si puteti decide asupra cui sa va directionati o parte din impozitul pe profit, puteti intra AICI.
  • La fel de simplu puteti sa donati pentru cei de la Hope and Homes for Children, organizatie care se ocupa deja de 20 de ani de copii abandonati din Romania, si carora le gaseste camine si incearca sa ii integreze in societate. Insa pentru ca pentru ca in acest moment deruleaza un program amplu de preventie a abanonului de copii de catre parinti, au nevoie de sprijin financiar, si pentru asta e suficient sa trimiteti un SMS cu textul HOPE la 8844, si veti incepe sa donati lunar cate 2 Euro pentru programele lor. AICI puteti afla mai multe despre ce au facut cei de la Hope and Homes for Children si ce se pregatesc sa mai faca in Romania pentru copii abandonati.
  • MAGIC! Asta trebuie sa trimiti la 8844 daca vrei ca Magic Camp sa existe in continuare. E vorba de un proiect tare frumos care ii ajuta pe copii bolnavi de cancer din tara sa treaca mai bine peste perioada de tratament, facandu-i sa uite ca sunt “diferiti” de ceilalti copii. Imi e tare drag proiectul asta si sper sa va conving si pe voi sa ii ajutati pe cei de la Magic Camp. Uite AICI cate fac pentru copii, dar si pentru parintii lor.

Nu-i asa ca e simplu? De Craciun, fii mai bun, parca asa spune cantecul. Fa o fapta buna. Sau mai multe. Doneaza.

Pentru ca tie si celor dragi va ramane bucuria de a fi impreuna, langa brad, in seara de Ajun.

Eu abia astept sa ajung la ai mei la Bistrita, sa mananc cozonac facut de mama, dar mai ales celebrul ei lapte de pasare. Mmmm, e atat de bun! Dar panaatunci, mai am atatea de facut:

 

Craciun

LOve,

O.

Photography: Andrei Adrian
Hair Style: Robert Both Studio
Outfit: H&M jumper, jeans and shirt available now in stores, Illesteva sunglasses from OPTIblu, Benetton hat, US Polo ASSN boots