HellO, WOrld!

 

Primele cuvinte in franceza le-am invatat de la bunica mea, ce a prins vremurile in care Bucurestiul chiar era un Mic Paris, iar ea invatase limba lui Voltaire la un pension de domnisoare. Asa ca vacantele mele din cenusii ani ’80 erau si mai fascinante pentru ca ascultam povestile ei, in care Franta era simbolul rafinamentului absolut, al elegantei si al bunului gust. Iar cand ma refer la bun gust o fac ad literam, pentru ca da, cine nu saliveaza cu gandul la niste minunatii scoase din cuptor de un chef francez? Asa ca atunci cand am aflat ca in calatoria mea de pe Valea Loarei voi avea ocazia sa iau cina la un restaurant cotat cu o stea Michelin am fost desigur super incantat! Ma si imaginam delectandu-ma pantagruelic cu tot felul de minunatii gatite de un Ratatuille ce invatase tainele bucatariei de la descendentul unui bucatar faimos al regilor Frantei.

De fapt, realitatea a fost mult mai buna. Delicioasa chiar. Pentru ca am luat cina la bistroul La Maison d’à Côté, aflat intr-un satuc oarecare din Valea Loarei, la cativa kilometri de celebrul Blois si castelul sau regal. Un bistro frantuzesc caruia papilele mele gustative o sa-i fie recunoscatoare mult timp de aici inainte.

Ovidiu Muresanu Michelin 1

Ovidiu Muresanu Loire Valley

Restaurantul e micut si evident, arhiplin. Domina o atmosfera relaxata, pe  care am simtit-o cumva si la Aroma, restaurantul din Roma, premiat si el cu o stea Michelin, despre care am scris AICI. Probabil sunt foarte constienti ca mancarea lor este atat de buna, incat oricine le calca pragul nu are cum sa plece decat cu un zambet foarte larg pe fata, si asta nu din cauza vinului frantuzesc foarte bun servit aici.

Maison A Cote 1

Ovidiu Muresanu Maison A Cote

Ovidiu Muresanu Maison A Cote 2

Ovidiu Muresanu Maison A Cote 3

Pentru ca eram in Franta, intr-un restaurant atat de premiat, am comandat ca entree un foie gras de mistret, urmat de un burger de vita si la desert, un creme brulee.

Ovidiu Muresanu Maison A Cote 4

La Maison d’à Côté este regatul culinar al lui Christophe Hay, care isi asteapta oaspetii intr-un ambient modern, pentru a-i delecta cu cele mai bune feluri de mancare preparate pe Valea Loarei. Daca veti ajunge in zona, si ar trebui sa o faceti, macar o data in viata, nu ratati o vizita pe la acest restaurant.

Ovidiu Muresanu Maison A Cote 7

Ovidiu Muresanu Michelin

Ovidiu Muresanu Maison A Cote 5

Eu am fost fascinat de toate gusturile incercate aici, dar mai ales de deserturi, asa ca nu m-am limitat doar la unul, asa cum puteti vedea mai sus. Daca imaginile sau ce am scris eu v-a convins, aruncati o privire si pe site-ul restaurantului La Maison d’à Côté, ca sa descoperiti meniul rafinat pregatit de Christophe Hay. Sunt sigur ca o cina sau un pranz aici o sa va completeze frumos calatoria in minunata Vale a Loarei, cea plina de castele de poveste.

Bon Appetit!

 

LOve,

O.