“Dupa noi, potopul!” (Madame de Pompadour)

HellO, World!

Astazi am facut o calatorie urgenta in trecut. Am ajuns undeva, intr-un loc din Bucuresti, ce mi-a adus aminte de nuvela lui Eliade “La Tiganci”, filmul “Crucea de Piatra” sau de “Arizona Dream” a lui Kusturica.
I wear: Pas du Tout jacket (available on Molecule-F), H&M trousers, Calvin Klein shirt, Zara Tshirt, Andrew Kai tie, Illesteva sunglases, Aldo shoes
Iar locul unde am ajuns, e pe cale de disparitie. Asemeni cartierului Uranus, pus la pamant de Ceasusescu pentru a construi Casa Poporului, zona Buzesti-Berzei mai pastreaza acum doar cateva cioturi de memorie a ceea ce a fost, in urma cu doar cativa ani. Iar ironia cea mai mare mi se pare faptul ca numele bulevardului modern in numele caruia au fost daramate Hala Matache si alte monumente istorice este chiar Uranus.
Toata zona arata ca un decor de film suprarealist, cu case vechi ce au supravietuit doar pe jumatate, cu ramasite din vietile oamenilor ce au locuit in zona imprastiate peste tot. Poti sa intri usor acum intr-o astfel de casa din care au mai ramas doar cateva ziduri si sa-ti imaginezi cum a trecut peste doua razboaie mondiale pentru a o sfarsi pe altarul modernizarii si functionalitatii unui oras ce isi pierde, intr-un ritm din ce in ce mai agresiv, legatura cu trecutul. Sunt urmele unui razboi pe care Primaria Capitalei l-a purtat chiar cu noi, si din care a iesit invingatoare.
Mi-am dorit sa fac aici fotografiile pentru astazi, tocmai pentru ca, peste zece ani, locul asta nu va mai exista. Iar atunci o sa privesc cu nostalgie aceste imagini si voi spune: Ce frumos a fost! Pentru ca in locul atelierelor de croitorie, a celor de bijuterie sau a palarierilor, vom avea niste cladiri din beton si otel.
Birouri cu oameni gri, intr-un oras din ce mai gri. Si mai trist.

Love,
O.

Proiectul Friday is in LOVE with O. e realizat in colaborare cu Molecule F

Photography:  Serban Gheorghiu 
Hair Style: Robert Both Studio